About me 
Desiree Groot Koerkamp.

Dechaux Glasdesign by Desiree Groot Koerkamp


If i could say it in words

I would have no reason to make art

Als kind wilde ze kunstenaar en vrachtwagenchauffeur worden, maar dat ze daadwerkelijk voor beide beroepen zou kiezen? “Soms bepaald het toeval welke kant het opgaat in je leven. Toeval bepaald veel mijn leven, absoluut!’ volgens Desiree Groot Koerkamp.

Techniek – Dechaux glasschilderen

Sinds 2004 is Galerie Dechaux Glasdesign van Desiree Groot Koerkamp gevestigd in het historische kuststadje Ootmarsum. Een heerlijke en inspirerende plek om te werken. Het werk van Desiree bestaat uit glaskunst in de ruimste zin van het woord. Ze is gespecialiseerd in brandschilderen. In de galerie sieren vooral haar glazen schilderijen de wanden. Deze schilderijen zijn kleurrijk en transparant. De schilderijen zijn bewerkt dmv brandschilderen. Dit is een eeuwenoude techniek in een nieuw jasje. De metaalpoeders worden in verschillende lagen met een oven ingebrand in het glas. De kleuren branden door elkaar heen en dit levert mooie kleurschakeringen op.

Naast de glazen schilderijen werkt ze ook met glasfusing en maakt ze mooie wandobjecten en vrolijke glasfiguren. “Afwisseling in mijn werk is belangrijk voor mij, dit zorgt dat ik steeds weer nieuwe inspiratie krijg en nieuw werk in de galerie heb”.


life is a dance

between what you desire
and fear most

De nieuwe serie ‘life is a dance’ zijn persoonlijke panelen die een verhaal vertellen met een bijbehorend gedicht. Schilderen brengt mij rust. Mijn vrije werk is heel belangrijk voor me, en met deze schilderijen, schilder ik hoe ik in het leven sta. Zo blijf ik mezelf uitdagen! Begin ’s avonds na vijf uur, met een lekker glaasje wijn en muziekje erbij.

Als ik aan het werk ben doe ik dat voor 100% en als mijn kinderen thuis zijn, ben ik ervoor hun. We genieten samen van de kleine dingen in het leven. Ik geloof in wonderen en als je daarin gelooft, komt er altijd wat op je pad. Het is mijn manier om in het leven te staan.

Vision licht-sculpturen en Glasdesign een mooie match

2017 introduceerde Desiree Groot Koerkamp het nieuwe VISION licht-sculpturen. Het is lichtgevende kunst. Deze bestaat voornamelijk uit koper met soms details van glas, tin en andere materialen.
Dit zijn unieke kunstwerken en kunnen ook in opdracht gemaakt worden.

Contact – Dechaux Glasdesign

Eeshoflaan 23
7651 LZ  TUBBERGEN, Netherlands

Telefoon +31 (0)6 10 918 338

info@dechauxglasdesign.nl 
www.dechauxglasdesign.nl

OPENINGSTIJDEN

– Galerie op afspraak.
– Atelier op afspraak


Share this style

Dechaux Glasdesign by Desiree Groot Koerkamp

Met onze 'Dechaux' techniek, een geheel nieuwe brandschilder-techniek, is het mogelijk gebrandschilderde glaspanelen te maken met heldere kleuren en geweldige transparantie. Dechaux Design past deze techniek toe in objecten, sieraden, portretten en (graf)monumenten. Panelen zijn ook goed toepasbaar in moderne architectuur.


Made by Dechaux Glasdesign by Desiree Groot Koerkamp. All rights Reserved.